Essay

Ideologisk Kirkegård

 

 

 

 

 

 

 

 

Ideologisk Kirkegård

 

 

Jeg gik en tur på  ” Ideologisk Kirkegård “,  hvor fremtrædende ideologier fra de seneste århundreder ligger på række som punkterede striber, vildfarne veje endt i blindgyder, stedt til den hvile, de aldrig selv fandt.

Ideologiernes selvtilstrækkelige og iscenesatte væsen understøttes ofte af vulgære og selvhøjtidelige dekorationer som de besmykkede sig selv med, mens de raserede, og sidenhen forfængeligt rejste over deres egen grav. Tanken ledes hen på konditorens snilde håndelag i svulmende flødeskum og tomme kalorier  ~ mere end på lødig kunst, evige tanker og ideer.  Disse mindestene og monumenter er ofte udført med blikfang for øje  –  “kitch” “cemetary art”  –   stadigt fremturende i opbuddet af mammon, som ofte var hvad disse ideologier i forklædning egentligt efterstræbte, gennem hurtig vinding, men som de i sidste ende alligevel ikke fik med sig.

Ideologiernes liv var oftere kortere end mands minde, og skiftede typisk i forudsigelig rytme med moden og andre luner.

Søgende sjæle og store ånder, som ofte måtte opleve deres gang på jorden som en vandring i en tanketom ørken, fandt trøst og eftertanke eller blev ligefrem i godt humør,  ved at spadsere en tur på Ideologisk Kirkegård.  H. C. Andersen gik ofte her mellem sine samtidige, når de var blevet stedt til hvile  –  og havde de pågældende tidligere voldt ham kvaler, så opmuntrede det ham da at møde dem på dette fredfyldte sted.

Ligesom ideologierne kunne hans samtidige ofte virke forbavsende overbevisende  –  her er nogle eksempler:

.

.

.

 

eksempler på de senere årtiers afdøde ideologiske korstog

.

.

.

.

Da jeg passerede den travle og flittige stenhugger, så jeg lige over skulderen og læste den seneste inskription. Vi talte kort om den markante stigning i overdødelighed blandt ideologier. Det bekræftede stenhuggeren, som tydeligvis blev træt alene ved tanken:

.

.

.

.

.

 aftalt/betalt  (og)  politisk  nonsens 

.

.

.

.

”   IPCC  KOM  ALDRIG  FRA  START
–   VAR  ALDRIG  MED  I  LØBET   –
OG  FATTEDE  INTET  –  HVERKEN  FØR  UNDER  ELLER  EFTER…  “

.

.

.

.

Udskift “IPCC” med “navn” på anden organisation, f.eks  US, UN, NATO, IMF, WHO, WEF, BLACHROCK, STATESTREET; VANGUARD, oligarker og milliardærer,  transnationale firmaer, nationale regeringer  etc.

.

.

.

.

.

”  Knytnævens  og  magtens  afmægtige  sprog  “

.

.

.

.

.

.

.